Reparaties

Bij reparaties is er onderscheid tussen apparatuur die u bij ons heeft gekocht en apparatuur die u ergens anders heeft aangeschaft. In het eerste geval kunnen we een reparatie meestal snel en in eigen beheer uitvoeren. Aangezien we de meeste computersystemen zelf samenstellen, hebben we namelijk de meest courante reparatieonderdelen in voorraad en kunnen we er meteen mee aan de slag. Voor notebooks hebben we niet alles in voorraad, maar kunnen we modelspecifieke onderdelen vaak binnen enkele dagen in huis hebben en monteren.

We voeren ook reparaties uit aan apparatuur van andere leveranciers. Mensen hebben soms schroom om apparatuur die ze bij een ander hebben gekocht bij ons voor reparatie aan te bieden, maar dat kan wel. U moet er dan wel rekening mee houden dat het wat langer kan duren omdat we reparatieonderdelen hiervoor doorgaans niet op voorraad hebben. Ook hanteren we een hoger uurtarief.

Of een reparatie zinvol is, bepaalt u zelf. We kunnen uw apparatuur onderzoeken en vertellen wat de kosten zijn en wat het effect daarvan is op de levensduur. U kunt dan zelf een afweging maken, wat dat betekent in verhouding tot de aanschaf van nieuwe apparatuur. Indien u na de diagnose besluit dat een reparatie niet nodig is, kan u kiezen voor de volgende opties:

  • u schaft vervangende apparatuur bij ons aan. In dat geval brengen we de onderzoekskosten niet in rekening.

  • u laat de apparatuur bij ons achter, ook in dit geval rekenen geen onderzoekskosten.

  • u neemt de apparatuur mee terug en betaalt de onderzoekskosten.