Digitale nieuwsbrief versturen

Een manier om uw klanten rechtstreeks te benaderen is het versturen van een professionele digitale nieuwsbrief (direct mail). Dit gaat echter niet meer zo gemakkelijk als voorheen. Vanwege strengere regelgeving op het gebied van spambestrijding staan veel internetproviders niet toe dat de nieuwsbrieven vanaf uw eigen computer worden verstuurd. Daarbij komt dat u ontvangers van de nieuwsbrief voortdurend de vraag moet voorleggen of zij de nieuwsbrief wel willen (blijven) ontvangen.

Wij kunnen voor u een direct mail omgeving creëren waarin u zelf de regie houdt over de verzending van digitale nieuwsbrieven en u toch thuis via uw eigen pc op elk gewenst moment uw klanten met een mailing kunt bereiken. Deze direct mail omgeving zorgt voor een verbinding tussen uw pc en een door alle mailservers vertrouwde mailserver waardoor het mogelijk wordt om van uw eigen adres met één muisklik een massa digitale nieuwsbrieven te versturen. De nieuwsbrieven worden ook door SPAM-filters als vertrouwd gezien en vinden dus zonder problemen hun weg naar uw klanten.

Wettelijke bepalingen

De direct mail omgeving die we voor u creëren houdt automatisch rekening met de wettelijke bepalingen die voor het versturen van digitale nieuwsbrieven gelden. We zorgen ervoor dat ontvangers zich kunnen aan- of afmelden voor de nieuwsbrief op basis van een confirmed opt-in-regeling.

Dit gebeurt via het door de ontvanger opgegeven e-mail adres. Hiermee heeft u altijd gegarandeerde e-mailadressen waarbij de klant zelf al heeft aangegeven deze nieuwsbrieven wel of niet te willen ontvangen.

Het aanmeldscherm hiervoor kunnen we integreren in de website. De klant wordt dan doorgestuurd naar de direct mail omgeving om te registreren, het e-mail adres aan te passen of af te melden. 

Voordelen

Het systeem geeft u tevens inzicht in de respons. Van elke nieuwsbrief kunnen statistieken worden opgevraagd. Wanneer er links in staan naar uw eigen of andere websites of e-mail adressen, kunt u zien hoe vaak deze zijn aangeklikt en welke e-mail adressen niet bereikt zijn en waarom. Zo kan de lijst met adressen worden opgeschoond en onderhouden. Van de geregistreerde e-mail adressen kan een export worden gemaakt voor gebruik in andere programma's.

TIP: Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief heeft u meteen een idee hoe de aan- en/of afmeldprocedure in zijn werk gaat.